Senyor President, directius, músics i socis de L’Artesana

Per a mi és un gran honor que  pensareu en nomenar-me este any cambrera de Sta. Cecília de la nostra Societat. A més, m’heu fet molt feliç perquè açò em permet trobar-me més prop de la meua banda, en la que vaig començar i a la que li dec la dedicació professional i personal de la meua vida.fotos Juana convencion 030

No sabria explicar que és per a mi la música, la millor manera que tinc d’expresar-ho és tocant el meu instrument i des de fa ja uns anys, trasmetent el que sé als meus alumnes. Només vos diré breument que la música ha sigut i és molt més que la meua realització professional, és una forma de comunicar-me i de estar en el món de la que no m’he cansat mai. El iniciar-me en aquest camí de la música li ho dec a la meua familia, especialment a mon pare, també als meus mestres que sempre duc en el meu cor i també, en un lloc molt destacat, a la Banda l’Artesana del meu poble, Catarroja. L’Artesana és l’agrupació, la Societat, en que em vaig sentir músic per primera vegada, en la que vaig començar a formar-me com a músic i com a persona. 

En l’Artesana vaig escoltar per primera vegada música culta,  vaig aprendre que cal escoltar als meus companys d’altres instruments, vaig començar a buscar la unitat i l’armonia de l’obra musical, em vaig sentir participant en la tasca comuna de fer música. I també em vaig relacionar en persones de totes les edats i vaig aprendre a respectar el valor de tots. I per descomptat, em vaig divertir moltíssim fent música i convivint amb els meus companys.

M’agradaria  desitjar a esta gran familia que és la Societat Musical l’Artesana de Catarroja que passen unes boniques festes de Sta. Cecília.  La Musa d’aquest any, Elisa Ferrer, a la que m’unix un carinyo especial, i jo mateix intentarem posar el nostre granet d’arena per què es faça realitat este desig.

També vull desitjar als educandos que este any ingressen en la banda que mantinguen la il.lusió per molts anys i que recorden este dia igual que  jo el  recordaré sempre: “El primer dia de músic”. I als pares i mares dels educandos dir-los simplement que no dubten que l’esforç suplementari que estan fent per l’educació dels seus fills val la pena.

Vull agrair  a la Directiva i al seu President el  gran treball que fan, tots sabem que després de dedicar-se a les nostres ocupacions personals, traure forces per a la Societat és  un treball suplementari que de vegades es fa dur. Als socis m’agradaria suggerir-los que no deixen de donar suport a esta Societat que no podria existir sense ells.

Li pregue a Santa Cecilia que ens cuide i ens acompanye en este art maravellós que és la Música.

Com diu Joan Manuel Serrat en una cançò: Música, bendita Música.

Juana Guillem

Juana Guillem