Coneix la Coral

La Coral Juvenil va ser creada al novembre de 1981 pel llavors Director de l’Escola de Música de la Societat Musical L’Artesana, el mestre Salvador Chuliá. El seu primer concert va ser eixe any en la festivitat de Santa Cecília.

En 1984, obté el 1er. Premi en el VII Certamen de Nadales Populars del Corte Inglés de València. També en eixe període de temps va gravar per a Ràdio Nacional d’Espanya el “Canto a Santa Cecilia” himne compost per D. Salvador Chuliá i D. Joaquín Escrivá.

Don Salvador Chuliá va estar al capdavant d’esta agrupació de 1981 a 1989, període durant el qual la Coral realitza diferents concerts amb un gran repertori de cançons.

Són molts anys en què la Coral Juvenil es troba inactiva, (només actuant els alumnes de l’Escola en la clausura el Concert de Santa Cecília que realitza la Banda Simfònica anualment).

Ja en 2009, Miguel Almarche Pons en el seu projecte de Director de l’Escola de Música de l´Artesana, proposa la recuperació de la Coral Juvenil.

En 2009 participa en el Concert de Santa Cecília i en les diferents Audicions de l’Escola de Música. Participa en la Trobada de Corals de les festes patronals de Catarroja i realitza un concert de Nadal. En 2010, a banda de les mateixes activitats realitzades l’anterior any, realitza un concert benèfic a favor de l’associació “Save the Children” per a ajudar als afectats pel terratrémol d’Haití. La Coral aconseguix omplir les localitats del Teatre Auditori de Catarroja i així es plasma en diferents mitjans informatius, realitzant una bona critica de l’actuació.

En 2011 també realitza la Trobada de Corals de Catarroja, concert de Santa Cecília, concert de Nadal i audicions de l’Escola de Música.

En 2012 participa en un concert benèfic per a l’Associació de Malalts d’Alzheimer de València, realitzant una gran actuació i participant junt amb la Coral de l’Alzheimer. Així mateix la nostra Coral Juvenil participa en el Concert de Santa Cecila.

En el present any 2013 realitza un concert benèfic a favor de de “Manos Unidas”, i té programat un gran projecte realitzant un concert per a l’Associació “Aspanion” de València.

Des de 2009 fins a l’actualitat, la coral està composta per 56 xiquets i xiquetes de l’Escola de Música; i el director es Vicente Almarche Pons.