La jove percussionista de l’Artesana, Marta García, ha rebut tres primers  premis d’interpretació musical en els darrers mesos: Premi Professional, Premi Autonòmic i Premi “Vicent Galbis”.

En primer lloc al mes de juliol i una volta finalitzats els estudis de Grau Professional al Conservatori Professional de Música de Torrent, amb el professor Àngel García, accedeix amb altes qualificacions als estudis superiors d’interpretació i pedagogia musical al Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València. Una volta finalitzades les proves d’accés es presentà al Premi Professional en la Fase de Centres en l’especialitat de percussió obtenint un primer premi. Després de guanyar la Fase de Centres, Marta optava a la participació en el Premi Autonòmic, competint amb alumnes de tota la Comunitat Valenciana dels departaments de Vent Metall i Percussió.

Els Premis Professionals en la Fase Autonòmica de la Comunitat Valenciana es  varen realitzar el 25  de setembre al Conservatori Professional de Música “José Manuel Izquierdo” de Catarroja. En aquest concurs Marta va fer gaudir al jurat amb les obres Arhus Etude nº9 de Bent Lyllof (per a caixa), Concert per a timbals de Ney Rosauro, Mirror Image de Chris Hanning (vibràfon) i Dualités de Aiko Miyamoto (multi-percussió). Va rebre una nota de 8,75 en interpretació i un 8 en anàlisi, aconseguint un resultat final de 8,375 punts; col·locant-se així en el primer lloc del seu departament i obtenint el Premi Autonòmic.

A continuació, al mes d’octubre es celebrà al Conservatori Professional   de   Música   de  Torrent   la   XIV   edició   del   Premi d’Interpretació Musical “Vicent Galbis”. En aquesta edició i una volta valorada l’actuació dels set participants, el jurat va anunciar els resultats valorant aspectes com la musicalitat. En aquest cas el jurat considerà la interpretació de Marta com a molt aconseguida i igualada en les dues obres, i en el conjunt de la seua actuació va deixar sentir la seua expressivitat, aspecte  essencial  que ha  fet d’ella una guanyadora merescuda  d’aquest Premi  “VicentGalbis”, valorat amb una dotació econòmica i amb una interpretació com a solista en l’Orquestra del Conservatori Professional de Música de Torrent, el pròxim 21 de novembre.

Amb aquests resultats continuem gaudint dels guardons dels nostres músics de l’Artesana.

Enhorabonamarta garcia 02Marta García Cubillos

Marta Garcia Cubillos 01