Enguany el CIBM (Certamen Internacional de Bandes de Música) “Ciutat de València”, en la seua 136 edició, reconeixerà dos valencians que han destacat per impulsar la música de vent i el nostre propi certamen: el prestigiós director i compositor Salvador Chulià Hernández, i, a títol pòstum, el periodista Octavio Hernández Bolín.

El catarrogí Salvador Chulià Hernández és un referent en l’àmbit de la composició i la direcció musical, amb més de 400 obres en el seu haver, que abasten tots els gèneres per a orquestra, banda, agrupacions de cambra i corals, Chulià ha deixat una petjada inesborrable en el panorama musical. Les seues composicions han sigut guardonades en múltiples concursos i han sigut seleccionades com a obres obligades en certàmens nacionals i internacionals, consolidant la seua reputació com un compositor de primer nivell. El seu llistat de premis i reconeixements és llarg; per exemple, en 2021 va rebre la clau de la Casa dels Autors de SGAE pels seus 50 anys com a soci de l’entitat, en 2015 l’Ajuntament de Catarroja li va nomenar Fill Predilecte de la localitat i en 2009 la M.I. Acadèmia de la Música Valenciana li va distingir com a Insigne de la Música Valenciana.

Octavio Hernández va ser periodista, locutor de ràdio, presentador de televisió i productor musical. La seua trajectòria professional ha estat estretament vinculada al CIBM, del qual ha sigut un dels seus grans prescriptors. A més, va ser director de “Nuestras Bandas de Música”, programa degà de la ràdio dedicat a les bandes de música, fundat pel seu pare. En 2007, va crear la plataforma web amb el mateix nom que el programa, on va recopilar una àmplia videoteca i fonoteca dels últims vint anys entorn de la música simfònica tant de València com de fora d’Espanya.