El proper dissabte, dia 11 de maig del 2024, tindrà lloc l’acte de proclamació de la Cambrera de Santa Cecília i de la Musa de la Societat Musical Artesana 2024.
Aquesta cerimònia es durà a terme a les 19:00 hores al Teatre Auditori de Catarroja i es rendirà també homenatge de comiat a Blanca García i a Marián Bellot, les quals varen ser Musa de l’Artesana i Cambrera de Santa Cecília; respectivament; durant els anys 2022 i 2023.
Aquest any, el càrrec de Musa recau a la senyoreta Alba Codoñer Marcos qui també es músic de la Banda Simfònica, i el de Cambrera de Santa Cecília recaurà a Begoña Marcos Fraile.
Des de la Junta Directiva de la S. M. l’Artesana els donem a totes dos la nostra més sincera felicitació i els desitgem que tinguen un feliç període com Cambrera i Musa, respectivament.

Explorant el Poder de la Dona a Través de la Música. En aquest concert emocionant, ens endinsarem en un viatge musical que celebra la força i la bellesa de l’esperit femení. En aquesta vetllada única, l’escenari es transformarà en un gresol d’emocions, on la música ens portarà des de l’exaltació festiva fins a la profunditat del drama humà. Amb un repertori acuradament seleccionat que abasta diversos gèneres i èpoques, aquest concert promet transportar el públic mitjançant un viatge sonor inoblidable.

La vetllada comença amb el vibrant pasdoble “La Porta Gran”, magistralment compost per la compositora Elvira Checa. Aquesta peça, plena d’energia i vitalitat, ens submergeix immediatament a l’atmosfera festiva de les corregudes de braus, amb els seus ritmes contagiosos i el seu esperit jubilós.

Continuem el nostre viatge musical amb “Cleòpatra” de l’aclamada compositora Amparo Edo. Aquesta obra ens transporta a la misteriosa i fascinant època de l’antic Egipte, amb les melodies envoltants i el dramatisme palpable. A través de la música, explorem els intricats matisos de l’amor, la passió i el poder, mentre seguim els passos de la llegendària reina.

Després, ens submergim a la tradició espanyola amb el pasdoble “Doña Lola” de Francisco Grau. Aquesta peça, amb el caràcter enèrgic i el ritme contagiós, ens convida a celebrar l’alegria de viure i la passió per la música. Amb cada compàs sentim la vitalitat i l’esperit festiu que caracteritzen el gènere del pasdoble.

Seguirem amb l’estrena de la marxa de processó “Mare De Deu d’Agost, Gràcia plena” composta per Pedro Gimenez; músic de la Banda Municipal de València i membre de l’Artesana; en honor a la Mare de Déu d’Agost de Catarroja.

Finalment, tanquem la nit amb “La Dama de Piques” de F. V. Suppé, una obra que ens transporta al món del teatre i l’òpera amb la seva grandiositat i emotivitat. A través d’aquesta composició èpica, explorem els conflictes humans més profunds i les emocions universals que transcendeixen el temps i l’espai.

En resum, aquest concert ofereix una experiència musical inoblidable, on cada obra ens porta a un viatge emocional únic. Des de l´exuberància del pasdoble fins a la profunditat del drama operístic, aquesta nit ens convida a explorar la riquesa i la diversitat de l´art musical en totes les seves formes. Prepareu-vos per deixar-vos portar per la passió i l’emoció de la música en viu!

Programa de ma