La Cambrera de Santa Cecilia

A principis dels anys 50 la Societat Musical L`Artesana no comptava amb una imatge de Santa Cecília pròpia, per la qual cosa cada mes de novembre, D. Luis Bonora realitzava les gestions oportunes amb la societat musical Santa Cecília de Sedaví perquè la seua imatge presidira els actes musicals en honor a la nostra patrona.

La casualitat va fer que l’any 1956, coincidiren en la mateixa data de celebració tant la S.M. Santa Cecília de Sedaví com la S.M. l`Artesana de Catarroja, per la qual cosa nostra societat musical es va veure privada de la presència de la imatge. Este detall no va passar desapercebut per a D. Luis Bonora, que junt amb la seua esposa Sra. Amparo Navarro van decidir donar a la Societat, la imatge de Santa Cecília que actualment continuem venerant.

En agraïment a este gest tan generós de la família Bonora-Navarro, la Societat va atorgar el títol de “Camarera” perpètua a Sra. Amparo Navarro, la qual va declinar en la seua filla Amparo Bonora Navarro, que molt gustosament va accedir a ostentar amb dignitat el títol atorgat i l’any 1957 va ser la padrina en l’acte de benedicció de la imatge en l’església de Sant Miquel Arcàngel.

L’any 1974, després de la festivitat de Santa Cecília, Amparo Bonora Navarro va prendre la decisió d’alliberar a la Societat del compromís que amb ella havia adquirit. D’esta forma, va oferir l’oportunitat a altres dones que senten la mateixa simpatia i devoció per Santa Cecília, d’ostentar el càrrec que fins a eixe moment havia sigut només seu.

A partir de 1975 comença escriure’s un nou capítol de la nostra història, així, des d’eixe any fins als nostres dies, han sigut Cambreres de Santa Cecília:

Camareres de 1957 a 1979

                                   camareras 2 de 4camareras 3 de 4

2013 Pepa Caballero

Juana Guillem, Camarera Sta. Cecilia, 2015

Isabel Vila, cambrera any 2017 i 2018.

Alicia Valdueza, Cambrera Sta. Cecilia año 2019 y 2021

Marian Bellot, Camarera Santa Cecilia 2022 y 2023

Begoña Marcos, Camarera Sta. Cecilia 2024