Societat Musical L'Artesana de Catarroja

La Camarera

La Camarera

A principis dels anys 50 la Societat Musical L`Artesana no comptava amb una imatge de Santa Cecília pròpia, per la qual cosa cada mes de novembre, D. Luis Bonora realitzava les gestions oportunes amb la societat musical Santa Cecília de Sedaví perquè la seua imatge presidira els actes musicals en honor a la nostra patrona.

La casualitat va fer que l’any 1956, coincidiren en la mateixa data de celebraci√≥ tant la S.M. Santa Cec√≠lia de Sedav√≠ com la S.M. l`Artesana de Catarroja, per la qual cosa nostra societat musical es va veure privada de la pres√®ncia de la imatge. Este detall no va passar desapercebut per a D. Luis Bonora, que junt amb la seua esposa Sra. Amparo Navarro van decidir donar a la Societat, la imatge de Santa Cec√≠lia que actualment continuem venerant.

En agra√Įment a este gest tan gener√≥s de la fam√≠lia Bonora-Navarro, la Societat va atorgar el t√≠tol de “Camarera” perp√®tua a Sra. Amparo Navarro, la qual va declinar en la seua filla Amparo Bonora Navarro, que molt gustosament va accedir a ostentar amb dignitat el t√≠tol atorgat i l’any 1957 va ser la padrina en l’acte de benedicci√≥ de la imatge en l’esgl√©sia de Sant Miquel Arc√†ngel.

L’any 1974, despr√©s de la festivitat de Santa Cec√≠lia, Amparo Bonora Navarro va prendre la decisi√≥ d’alliberar a la Societat del comprom√≠s que amb ella havia adquirit. D’esta forma, va oferir l’oportunitat a altres dones que senten la mateixa simpatia i devoci√≥ per Santa Cec√≠lia, d’ostentar el c√†rrec que fins a eixe moment havia sigut nom√©s seu.

A partir de 1975 comen√ßa escriure’s un nou cap√≠tol de la nostra hist√≤ria, aix√≠, des d’eixe any fins als nostres dies, han sigut Cambreres de Santa Cec√≠lia:¬†Isabel Vila, cambrera any 2017.

JUANA GUILLEM FERRER Camarera Santa Cecilia 2015

Camareres de 1957 a 1979

Camareres de 1957 a 1979

camareras 2 de 4camareras 3 de 4camareras 4 de 4